Зелена крем супа от аспержи, гарнирана със сметана, копър и черен пипер в бяла купа.

Лесна супа от аспержи

Кремообразна и нежнa супа от аспержи, готова за 20 минути.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 20 мин
ПОРЦИИ: 6
Кухня: Международна

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Разрежете аспержите на парчета по 2.5 см и оставете няколко върха за гарнитура, ако желаете.

Стъпка 2

В тенджера разтопете маслото на среден огън. Когато започне да се разпенва, добавете чесъна и гответе 30 секунди.

Стъпка 3

Добавете бульона и аспержите и оставете да заври. Гответе около 5 минути или докато аспержите станат меки, но все още зелени.

Стъпка 4

Отстранете от огъня и пасирайте сместа с помощта на блендер/пасатор. Ако използвате нормален блендер, а не пасатор, върнете супата обратно в тенджерата.

Стъпка 5

Разбъркайте сметаната и гответе на слаб огън, докато се затопли. Овкусете със сол и пипер.

Стъпка 6

Ако използвате върхове аспержи за гарнитура, бланширайте ги бързо.

Стъпка 7

Разпределете супата от аспержи в купички. Гарнирайте с бланшираните върхове аспержи, ако ги използвате, и се наслаждавайте.