
Лесна супа от аспержи
Продукти
Инструкции
Разрежете аспержите на парчета по 2.5 см и оставете няколко върха за гарнитура, ако желаете.
В тенджера разтопете маслото на среден огън. Когато започне да се разпенва, добавете чесъна и гответе 30 секунди.
Добавете бульона и аспержите и оставете да заври. Гответе около 5 минути или докато аспержите станат меки, но все още зелени.
Отстранете от огъня и пасирайте сместа с помощта на блендер/пасатор. Ако използвате нормален блендер, а не пасатор, върнете супата обратно в тенджерата.
Разбъркайте сметаната и гответе на слаб огън, докато се затопли. Овкусете със сол и пипер.
Ако използвате върхове аспержи за гарнитура, бланширайте ги бързо.
Разпределете супата от аспержи в купички. Гарнирайте с бланшираните върхове аспержи, ако ги използвате, и се наслаждавайте.