
Лесни канелени рулца
Продукти
Инструкции
Разбъркайте брашното, захарта и солта в голяма купа. Оставете настрана.
Смесете млякото и маслото в термоустойчива купа. Загрейте, докато масло се разтопи и сместа стане топла (около 43°C). Разтворете маята в сместа. Изсипете в сухите съставки, добавете яйцето и замесете меко тесто.
Прехвърлете тестото на леко набрашнена повърхност. Месете за 3-5 минути, докато стане гладко. Поставете в леко намазнена купа. Оставете да почине 10 минути.
След 10 минути разточете тестото на правоъгълник и го намажете с мекото масло. Смесете захарта с канелата и разпределете върху тестото. Навийте и нарежете на 10-12 парчета. Подредете в намазнена тава.
Покрийте тестото и оставете да втасва за 60-90 минути, или докато удвои обема си
Загрейте фурната на 190°C. Печете 24-27 минути. Извадете и ги оставете, докато приготвяте глазурата.
Смесете крема сирене, масло, пудра захар и ванилия, бъркайте докато сместа стане гладка. Нанесете върху топлите рулца.