Класически италиански спагети аглио е олио, поръсени с магданоз и черен пипер в бяла чиния.

Спагети Алио, Олио и Пеперончино

Спагети алио, олио и пеперончино са класическа италианска рецепта, която съчетава простотата на чесъна, зехтина и лютата чушка, за да създаде невероятно ароматно и лесно ястие.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 25 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

В голяма тенджера с подсолена вода сварете спагетите според инструкциите на опаковката до състояние al dente (да бъдат леко твърди). Запазете около 1 чаша от водата, в която са се варили спагетите.

Стъпка 2

Нарежете скилидките чесън на тънки филийки. Ако използвате свежа люта чушка, нарежете я на тънки колелца, като отстраните семената, ако предпочитате по-малко пикантен вкус.Отстранете стъблата на магданоза и нарежете листата.

Стъпка 3

В голям тиган загрейте зехтина на среден огън. Добавете нарязания чесън и лютата чушка и ги запържете леко, докато чесънът стане златист, но внимавайте да не го изгорите.

Стъпка 4

Добавете сварените спагети в тигана с чесъна и пеперончиното. Разбъркайте добре, за да се покрият равномерно с ароматния зехтин. Ако сместа изглежда суха, добавете малко от запазената вода от варенето на пастата, за да стане ястието по-сочно.

Стъпка 5

Овкусете със сол и, ако желаете, поръсете с прясно нарязан магданоз и настърган пармезан. Сервирайте веднага.