
Спагети Алио, Олио и Пеперончино
Продукти
Инструкции
В голяма тенджера с подсолена вода сварете спагетите според инструкциите на опаковката до състояние al dente (да бъдат леко твърди). Запазете около 1 чаша от водата, в която са се варили спагетите.
Нарежете скилидките чесън на тънки филийки. Ако използвате свежа люта чушка, нарежете я на тънки колелца, като отстраните семената, ако предпочитате по-малко пикантен вкус.Отстранете стъблата на магданоза и нарежете листата.
В голям тиган загрейте зехтина на среден огън. Добавете нарязания чесън и лютата чушка и ги запържете леко, докато чесънът стане златист, но внимавайте да не го изгорите.
Добавете сварените спагети в тигана с чесъна и пеперончиното. Разбъркайте добре, за да се покрият равномерно с ароматния зехтин. Ако сместа изглежда суха, добавете малко от запазената вода от варенето на пастата, за да стане ястието по-сочно.
Овкусете със сол и, ако желаете, поръсете с прясно нарязан магданоз и настърган пармезан. Сервирайте веднага.