Нежно пилешко месо, приготвено в богат и кремообразен доматен сос с ароматни индийски подправки, сервирано върху пухкав бял ориз. Гарнирано с пресен кориандър за свежест, това ястие предлага идеален баланс между подправки и мекота.

Лесно пилешко в масло

Това Лесно Пилешко Масло е идеално за вечери през седмицата, когато времето е ограничено.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 35 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна

Продукти

2 кг без кости, без кожа, на кубчета
на вкус
на вкус
2 чаени лъжички, разделени
1/2 чаена лъжичка
6 супени лъжици, разделени
1
3 чаени лъжички
1 чаена лъжичка
1 чаена лъжичка
1 супена лъжица
3 скилидки, наситнен
1
400g
1 чаша
1 чаша
за сервиране
нарязан, за гарниране

Инструкции

Стъпка 1

Мариновайте пилешкото със сол, пипер, чили на прах и куркума.

Стъпка 2

Запържете пилешкото в масло, след това го извадете от тенджерата.

Стъпка 3

В същата тенджера запържете лука, подправките и ароматите докато омекнат.

Стъпка 4

Добавете доматения сос и оставете да къкри.

Стъпка 5

Добавете водата и сметаната и оставете отново да къкри.

Стъпка 6

Добавете с масло, добавете още подправки ако има нужда и сервирайте върху ориз с кориандър.