Лимонов крем

Лимонов крем

Копринен, сладък и леко кисел крем, идеален за пълнеж на торти или като добавка към десерти.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 35 мин
ПОРЦИИ: 48
Кухня: Международна

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

В термоустойчива купа или на водна баня разбийте яйцата и жълтъка.

Стъпка 2

Добавете захарта и маслото (нарязано на малки парчета) заедно с лимоновия сок и кората.

Стъпка 3

Разбърквайте, докато захарта и маслото се разтопят напълно. Вземете лъжица и разбърквайте постоянно, докато сместа започне да се сгъстява, за около 10 минути.

Стъпка 4

Междувременно стерилизирайте бурканите.

Стъпка 5

Кремът трябва да бъде достатъчно гъст, за да покрие гърба на лъжица. Ако не сте сигурни, направете тест на студена чиния.

Стъпка 6

Напълнете стерилизираните буркани с крема, оставяйки малко пространство. Затворете капачетата.