
Лимонов крем
Копринен, сладък и леко кисел крем, идеален за пълнеж на торти или като добавка към десерти.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 35 мин
ПОРЦИИ: 48
Кухня: Международна
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
В термоустойчива купа или на водна баня разбийте яйцата и жълтъка.
Стъпка 2
Добавете захарта и маслото (нарязано на малки парчета) заедно с лимоновия сок и кората.
Стъпка 3
Разбърквайте, докато захарта и маслото се разтопят напълно. Вземете лъжица и разбърквайте постоянно, докато сместа започне да се сгъстява, за около 10 минути.
Стъпка 4
Междувременно стерилизирайте бурканите.
Стъпка 5
Кремът трябва да бъде достатъчно гъст, за да покрие гърба на лъжица. Ако не сте сигурни, направете тест на студена чиния.
Стъпка 6
Напълнете стерилизираните буркани с крема, оставяйки малко пространство. Затворете капачетата.