
Мраморен кекс
Продукти
Инструкции
Нарежете омекналото масло на парчета и го поставете заедно със захарта в купата на миксера.
Добавете щипка сол и семената от ваниловата шушулка и разбийте до получаване на бяла и пухкава смес.
Постепенно добавяйте яйцата, като продължавате да разбивате, докато сместа стане гладка и без бучки.
В отделна купа пресейте брашното и бакпулвера и ги смесете.
Добавяйте постепенно към миксера сместа от брашно и бакпулвер, продължавайки да разбивате.
Накрая, добавете млякото на тънка струя и бъркайте докато се поеме напълно от сместа.
Разделете сместа на две равни части, като добавите останалото брашно към едната и какао на прах с останалото мляко към другата.
Изсипете съответно двата вида смес в два различни поша.
След това поставете 2-тa поша в трети по-голям, който може да събере и двата.
Разпределете двуцветната смес в концентрични и зигзагообразни кръгове в намазнена и набрашнена форма за кейк.
Печете в предварително загрята фурна на 170°C за 55-60 минути.
След изпичане, оставете мраморния кейк да изстине и поръсете с пудра захар по желание.