Мраморен кекс

Мраморен кекс

Мраморен кекс с ефектни шоколадови и ванилови завъртулки, идеален за закуска или следобедна закуска.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 70 мин
ПОРЦИИ: 10
Кухня: Международна

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Нарежете омекналото масло на парчета и го поставете заедно със захарта в купата на миксера.

Стъпка 2

Добавете щипка сол и семената от ваниловата шушулка и разбийте до получаване на бяла и пухкава смес.

Стъпка 3

Постепенно добавяйте яйцата, като продължавате да разбивате, докато сместа стане гладка и без бучки.

Стъпка 4

В отделна купа пресейте брашното и бакпулвера и ги смесете.

Стъпка 5

Добавяйте постепенно към миксера сместа от брашно и бакпулвер, продължавайки да разбивате.

Стъпка 6

Накрая, добавете млякото на тънка струя и бъркайте докато се поеме напълно от сместа.

Стъпка 7

Разделете сместа на две равни части, като добавите останалото брашно към едната и какао на прах с останалото мляко към другата.

Стъпка 8

Изсипете съответно двата вида смес в два различни поша.

Стъпка 9

След това поставете 2-тa поша в трети по-голям, който може да събере и двата.

Стъпка 10

Разпределете двуцветната смес в концентрични и зигзагообразни кръгове в намазнена и набрашнена форма за кейк.

Стъпка 11

Печете в предварително загрята фурна на 170°C за 55-60 минути.

Стъпка 12

След изпичане, оставете мраморния кейк да изстине и поръсете с пудра захар по желание.