Най-лесният киш с кашкавал

Най-лесният киш с кашкавал

С хрупкава основа и ароматен пълнеж от кашкавал, този киш е перфектен за всеки повод!

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 55 мин
ПОРЦИИ: 8
Кухня: Френски

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Съберете съставките. Включете фурната на 190 градуса.

Стъпка 2

Оставете бутер тестото за печене на стайна температура за 15 минути, след това внимателно разгънете в 22 см форма за пай, натиснете в дъното и по стените, оформете краищата.

Стъпка 3

Поръсете настърган кашкавал по дъното на кората за киша, оставете настрана.

Стъпка 4

В средно голяма купа комбинирайте яйца, мляко, сметана, брашно, сушен див лук, сол, и черен пипер и разбийте с телена бъркалка до получаване на гладка смес.

Стъпка 5

Изсипете внимателно яйчната смес върху кашкавала във формата за пай.

Стъпка 6

Печете киша 40 до 50 минути докато стане златистокафяв и се надигне. Оставете го да почине 5 минути преди да нарежете.