
Най-лесният киш с кашкавал
С хрупкава основа и ароматен пълнеж от кашкавал, този киш е перфектен за всеки повод!
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 55 мин
ПОРЦИИ: 8
Кухня: Френски
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Съберете съставките. Включете фурната на 190 градуса.
Стъпка 2
Оставете бутер тестото за печене на стайна температура за 15 минути, след това внимателно разгънете в 22 см форма за пай, натиснете в дъното и по стените, оформете краищата.
Стъпка 3
Поръсете настърган кашкавал по дъното на кората за киша, оставете настрана.
Стъпка 4
В средно голяма купа комбинирайте яйца, мляко, сметана, брашно, сушен див лук, сол, и черен пипер и разбийте с телена бъркалка до получаване на гладка смес.
Стъпка 5
Изсипете внимателно яйчната смес върху кашкавала във формата за пай.
Стъпка 6
Печете киша 40 до 50 минути докато стане златистокафяв и се надигне. Оставете го да почине 5 минути преди да нарежете.