Салата Нисоаз

Салата Нисоаз

Типична за Френската Ривиера, свежа и много хранителна салата Нисоаз.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 27 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Френски

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

За да направите салата Нисоаз, първо подгответе твърдо сварени яйца: поставете яйцата в съд с вода и ги сварете за 7 минути, след което ги охладете.

Стъпка 2

Почистете и нарежете на тънки колелца пресния лук. Нарежете чери доматите на четвъртинки.

Стъпка 3

Нарежете аншоата на парчета. След охлаждане на яйцата, ги обелете и нарежете на четвъртинки.

Стъпка 4

Измийте марулята и я нарежете на ръка в голяма купа, добавете обезкостените маслини и чери доматите.

Стъпка 5

Добавете пресния лук, прецедената риба тон и аншоата, като накрая овкусите със зехтин, сол и черен пипер.

Стъпка 6

Разбъркайте добре всичко и накрая добавете сварените яйца. Салата Нисоаз е готова за сервиране!