
Салата Нисоаз
Типична за Френската Ривиера, свежа и много хранителна салата Нисоаз.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 27 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Френски
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
За да направите салата Нисоаз, първо подгответе твърдо сварени яйца: поставете яйцата в съд с вода и ги сварете за 7 минути, след което ги охладете.
Стъпка 2
Почистете и нарежете на тънки колелца пресния лук. Нарежете чери доматите на четвъртинки.
Стъпка 3
Нарежете аншоата на парчета. След охлаждане на яйцата, ги обелете и нарежете на четвъртинки.
Стъпка 4
Измийте марулята и я нарежете на ръка в голяма купа, добавете обезкостените маслини и чери доматите.
Стъпка 5
Добавете пресния лук, прецедената риба тон и аншоата, като накрая овкусите със зехтин, сол и черен пипер.
Стъпка 6
Разбъркайте добре всичко и накрая добавете сварените яйца. Салата Нисоаз е готова за сервиране!