Свежа комбинация от спагети, гарнирани с рукола и апетитно хрупкаво тофу. Тофуто е овкусено с ароматен пикантен сос и поръсено с билки и подправки за завършен вкус. Ястието е идеално за вегетариански обяд или вечеря.

Нудли от тиквички с халуми и песто - Само с 5 съставки

Търсите ли лека и свежа рецепта за вечеря, която да се приготви за нула време? Опитайте тези "спагети" от тиквички с халуми!

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 20 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Американска

Продукти

200гр, нарязано
500гр
3
180гр
60гр

Инструкции

Стъпка 1

Загрейте голям тиган на средно силен огън. Напръскайте със спрей зехтин или намажете с четка. Добавете халумито в тигана и гответе, като го обръщате периодично, за 2 минути или докато стане златисто кафяво. Прехвърлете в чиния и покрийте, за да се запази топло.

Стъпка 2

Добавете доматите в тигана и гответе, като ги разбърквате, за 2 минути или докато омекнат леко.

Стъпка 3

Върнете половината от халумито обратно в тигана заедно с тиквичките и половината от пестото. Гответе, като разбърквате, за 2-3 минути или докато се затоплят добре. Свалете от котлона. Добавете руколата в тигана. Подправете на вкус. Разбъркайте, за да се комбинират.

Стъпка 4

Разпределете сместа с тиквичките равномерно върху чинии за сервиране и отгоре сложете останалото халуми. Полейте с останалото песто и сервирайте веднага.