
Основна рецепта за сладки и солени крепове
Основна рецепта за неутрални крепове, подходящи както за сладки, така и за солени пълнежи.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 25 мин
ПОРЦИИ: 14
Кухня: Международна
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Разтопете маслото на слаб огън и го оставете да изстине.
Стъпка 2
В купа разбийте яйцата и добавете млякото. Смесете добре.
Стъпка 3
С помощта на въртящи движения добавете брашното и разбъркайте докато не получите гладка смес.
Стъпка 4
Покрийте купата с фолио и оставете сместа да почива 30 минути в хладилника.
Стъпка 5
Загрейте тиган на среден огън и го намажете с малко масло.
Стъпка 6
Изсипете един непълен черпак от тестото и разпределете равномерно.
Стъпка 7
Когато краищата станат златисти, обърнете крепа и печете още 1 минута. Най-лесно се обръща със силиконова шпатула.