Основна рецепта за сладки и солени крепове

Основна рецепта за сладки и солени крепове

Основна рецепта за неутрални крепове, подходящи както за сладки, така и за солени пълнежи.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 25 мин
ПОРЦИИ: 14
Кухня: Международна

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Разтопете маслото на слаб огън и го оставете да изстине.

Стъпка 2

В купа разбийте яйцата и добавете млякото. Смесете добре.

Стъпка 3

С помощта на въртящи движения добавете брашното и разбъркайте докато не получите гладка смес.

Стъпка 4

Покрийте купата с фолио и оставете сместа да почива 30 минути в хладилника.

Стъпка 5

Загрейте тиган на среден огън и го намажете с малко масло.

Стъпка 6

Изсипете един непълен черпак от тестото и разпределете равномерно.

Стъпка 7

Когато краищата станат златисти, обърнете крепа и печете още 1 минута. Най-лесно се обръща със силиконова шпатула.