Хрупкави зеленчукови кюфтета, приготвени от настъргани тиквички, лук и ароматни подправки, подредени върху решетка за охлаждане след изпичане. Перфектен избор за здравословно предястие или основно ястие, подходящо за вегетарианци.

Пържени тиквички с Пармезан

Вкусни и хрупкави Пържени тиквички с Пармезан - готови само за 30 минути!

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 45 мин
ПОРЦИИ: 3
Кухня: Средиземноморска

Продукти

3 големи или 4 малки
2 ч.л.
1 голямо
3 скилидки
1/2 ч.ч.
1/2 ч.л.
1/3 ч.ч.
1/3 ч.л.
3/4 ч.ч.
за сервиране

Инструкции

Стъпка 1

Настържете тиквичките на едро ренде, посолете ги и ги оставете да престоят, за да пуснат водата. Изцедете ги с кухненска кърпа.

Стъпка 2

Смесете тиквичките с яйцето, чесъна, Пармезана, царевичното брашно, галетата и подправките. Разбъркайте добре.

Стъпка 3

Загрейте олиото и запържете сместа на малки порции до златисто.

Стъпка 4

Сервирайте пържените тиквички топли със сос доматен сос или друг сос по ваше предпочитание.