Паста Алфредо

Паста Алфредо

Класическа италианска паста Алфредо с пет прости съставки.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 25 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Сложете водата да кипне в голяма тенджера и добавете обилно сол.

Стъпка 2

Добавете пастата и гответе според инструкциите до ал денте.

Стъпка 3

Запазете 250 мл вода от пастата преди да я отцедите.

Стъпка 4

Върнете 180 мл от запазената вода в същата тенджера на средно нисък огън и добавете масло постепенно, разбърквайки докато се разтопи.

Стъпка 5

Добавете сиренето на малки порции, като бъркате докато се разтопи. Сосът трябва да бъде гладък и копринен.

Стъпка 6

Добавете пастата и разбърквайте с щипки, докато се покрие с соса. Завършете с прясно смлян черен пипер и сервирайте веднага.