
Паста Алфредо
Класическа италианска паста Алфредо с пет прости съставки.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 25 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Сложете водата да кипне в голяма тенджера и добавете обилно сол.
Стъпка 2
Добавете пастата и гответе според инструкциите до ал денте.
Стъпка 3
Запазете 250 мл вода от пастата преди да я отцедите.
Стъпка 4
Върнете 180 мл от запазената вода в същата тенджера на средно нисък огън и добавете масло постепенно, разбърквайки докато се разтопи.
Стъпка 5
Добавете сиренето на малки порции, като бъркате докато се разтопи. Сосът трябва да бъде гладък и копринен.
Стъпка 6
Добавете пастата и разбърквайте с щипки, докато се покрие с соса. Завършете с прясно смлян черен пипер и сервирайте веднага.