Печен боб със сос и хрупкав бекон, сервиран в бяла тавичка, придружен с хляб.

Лесен Печен Боб от Консерва

Най-добрата бърза и лесна рецепта за домашно приготвен печен боб от консерва.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 75 мин
ПОРЦИИ: 6
Кухня: Международна

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Заграйте фурната на 190°C.

Стъпка 2

В голям съд добавете бекона и го гответе на среден огън, като често разбърквате, докато стане хрупкав. Прехвърлете в чиния.

Стъпка 3

Сотирайте лука в останалата мазнина за 4 минути. Добавете камбата и чесъна, след което гответе още 2 минути.

Стъпка 4

Добавете останалите съставки и бекона, разбъркайте, и ако е необходимо, добавете допълнително сол и черен пипер.

Стъпка 5

Изсипете сместа в тавичка и печете покрито с фолио за 1 час в зависимост от предпочитаната от вас гъстота. Махнете фолиото и печете още 10 минути.

Стъпка 6

Оставете да изстине поне 15 минути преди сервиране.