Печени чери домати със зехтин, подправки и пресни билки, сервирани в бяла керамична чиния

Печени чери домати

Печените чери домати са перфектната гарнитура или добавка към паста или салата. Техният богат вкус придава уникален аромат на всяко ястие.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 25 мин
ПОРЦИИ: 6
Кухня: Средиземноморска

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

В малка купа смесете зехтина, оцета и чесъна. Оставете настрана, за да се смеси чесънът с течностите.

Стъпка 2

Разрежете доматите наполовина. Подредете среден тава с фолио. Поставете доматите в тавата с разрез нагоре.

Стъпка 3

Залейте равномерно доматите с чесново-винената смес. Подправете с черен пипер и сол на вкус.

Стъпка 4

Запечете, докато доматите станат крехки и златисти на места, 20 до 30 минути.