
Печени Домати и Лук върху Препечена филия
Слънчеви, печени домати, ароматен карамелизиран лук и кремообразна рикота върху хрупкава препечена филийка - тази рецепта е истинско удоволствие за сетивата!
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 30 мин
ПОРЦИИ: 3
Кухня: Средиземноморска
Продукти
250гр
1
4 скилидки
2 с.л.
4
на вкус
на вкус
за сервиране
Инструкции
Стъпка 1
Препечете филиите на фурна или в тиган.
Стъпка 2
Загрейте фурната до 200°C.
Стъпка 3
Смесете доматите, чесъна и лука със зехтина в тава за печене. Овкусете със сол и пипер.
Стъпка 4
Печете за 20 до 25 минути, или докато доматите омекнат, а лукът се карамелизира.
Стъпка 5
Намажете всяка препечена филия хляб с месото на една печена скилидка чесън. Подредете филиите на чиния или поднос за сервиране и изсипете печените домати и лук – заедно със соковете от тавата – отгоре. Поръсете с още малко сол на вкус и накъсан босилек.