Апетитни филийки хрупкав хляб, препечени до златисто и покрити със сочни печени чери домати, ароматен зехтин и италиански билки. Лекият дъх на чесън и балсамова глазура придават допълнителна дълбочина на вкуса.

Печени Домати и Лук върху Препечена филия

Слънчеви, печени домати, ароматен карамелизиран лук и кремообразна рикота върху хрупкава препечена филийка - тази рецепта е истинско удоволствие за сетивата!

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 30 мин
ПОРЦИИ: 3
Кухня: Средиземноморска

Продукти

250гр
1
4 скилидки
2 с.л.
4
на вкус
на вкус
за сервиране

Инструкции

Стъпка 1

Препечете филиите на фурна или в тиган.

Стъпка 2

Загрейте фурната до 200°C.

Стъпка 3

Смесете доматите, чесъна и лука със зехтина в тава за печене. Овкусете със сол и пипер.

Стъпка 4

Печете за 20 до 25 минути, или докато доматите омекнат, а лукът се карамелизира.

Стъпка 5

Намажете всяка препечена филия хляб с месото на една печена скилидка чесън. Подредете филиите на чиния или поднос за сервиране и изсипете печените домати и лук – заедно със соковете от тавата – отгоре. Поръсете с още малко сол на вкус и накъсан босилек.