Сочни мъфини с вкус на френски тост, поръсени с канела и пудра захар, сервирани върху чиния.

Канелени мъфини с вкус на Френски Тост

Бързи и вкусни мъфини с канелена захар.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 35 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Американска

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Загрейте фурната на 175 °C и намаслете тава за 12 мъфина с мазнина.

Стъпка 2

Нарежете филиите хляб на кубчета и ги поставете в голяма купа.

Стъпка 3

В средна купа разбийте заедно млякото, яйцата, ванилията и 3 с.л. захар. Изсипете сместа върху хлебните кубчета и внимателно разбъркайте, за да се покрият всички кубчета.

Стъпка 4

Напълнете формите за мъфини със сместа с хлебни кубчета, като ги натиснете леко, за да запълнят всички празни места.

Стъпка 5

В малка купа разбъркайте останалите 3 с.л. захар и канелата. Поръсете с тях мъфините.

Стъпка 6

Печете 20 минути или докато станат златисти и добре изпечени в средата.

Стъпка 7

Сервирайте топли, покрити с пудра захар или сироп.