
Печени картофи с чесън и розмарин
Продукти
Инструкции
Загрейте предварително фурната до 220°C.
Обелете картофите и ги нарежете на парчета с размер около 5 см. Поставете ги в тенджера с 1 ч.л. сол и покрийте с вода. Оставете водата да заври, след което намалете котлона и варете докато картофите омекнат.
Загрейте зехтина с чесъна и розмарина. Не ги оставяйте да прегорят. Заделете настрана.
Отцедете картофите, оставете ги да изсъхнат и ги прехвърлете в гевгир, за да може излишната вода да се отцеди.
Загрейте олиото в тава за печене във фурната, след което добавете картофите. Обърнете ги така, че да се покрият добре със зехтина. Печете за 30 минути.
Добавете чесъна и розмарина, разбъркайте картофите и продължете да печете, докато станат златисто кафяви и хрупкави.
Поръсете с останалата сол и сервирайте веднага.