Печени моркови с балсамов оцет и подправки, поднесени в керамична чиния.

Печени моркови с балсамико

Лесни и вкусни печени моркови с балсамов оцет, подходящи като гарнитура за всякакви ястия!

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 50 мин
ПОРЦИИ: 8
Кухня: Средиземноморска

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Загрейте фурната на 220 градуса.

Стъпка 2

Ако морковите са тънки може да ги оставите цели, ако са по-дебели ги нарежете на половинки по дължина.

Стъпка 3

Подредете морковите на тава и ги объркайте със зехтин, балсамов оцет, мед и подправки.

Стъпка 4

Печете около 20 минути, след това обърнете морковите и ги поръсете с още мед, розмарин и мащерка.

Стъпка 5

Върнете морковите във фурната за още 20-30 минути, докато омекнат и придобият карамелизирана коричка.