
Печени моркови с балсамико
Лесни и вкусни печени моркови с балсамов оцет, подходящи като гарнитура за всякакви ястия!
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 50 мин
ПОРЦИИ: 8
Кухня: Средиземноморска
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Загрейте фурната на 220 градуса.
Стъпка 2
Ако морковите са тънки може да ги оставите цели, ако са по-дебели ги нарежете на половинки по дължина.
Стъпка 3
Подредете морковите на тава и ги объркайте със зехтин, балсамов оцет, мед и подправки.
Стъпка 4
Печете около 20 минути, след това обърнете морковите и ги поръсете с още мед, розмарин и мащерка.
Стъпка 5
Върнете морковите във фурната за още 20-30 минути, докато омекнат и придобият карамелизирана коричка.