
Пълнени домати с ориз по Италиански
Пълни с пухкав ориз, ароматни подправки и сочни домати, идеални за лек обяд, засищаща вечеря или дори за уикенден брънч.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 80 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански
Продукти
1.5
4
¼ чаша (60 мл)
¼ ч.ч.
1 ч.л.
1 с.л.
1 скилидка
2 с.л.
1.25 ч.л.
Инструкции
Стъпка 1
Загрейте предварително фурната до 180°C.
Стъпка 2
Обелете и нарежете картофите на кубчета, смесете ги със зехтин и сол в тава за печене.
Стъпка 3
Печете картофите за 30 минути.
Стъпка 4
Подгответе доматите, като отрежете върховете и издълбаете вътрешността им.
Стъпка 5
Сварете ориза за 7 минути в подсолена вода, отцедете и охладете.
Стъпка 6
Смесете ориза с доматите (меката част), пармезана, каперси, босилек, чесън и зехтин.
Стъпка 7
Напълнете доматите със сместа от ориз и ги поставете в тавата с картофите.
Стъпка 8
Печете пълнените домати с картофи за 30 минути.
Стъпка 9
Сервирайте топли или на стайна температура.