Сочни червени домати, пълнени с ароматен ориз, подправен с билки като мащерка и розмарин, изпечени до съвършенство във фурна. Поднесени в керамична тава, това класическо ястие е идеално за лек обяд или вечеря с вкус на домашна уютна кухня.

Пълнени домати с ориз по Италиански

Пълни с пухкав ориз, ароматни подправки и сочни домати, идеални за лек обяд, засищаща вечеря или дори за уикенден брънч.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 80 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански

Продукти

1.5
4
¼ чаша (60 мл)
¼ ч.ч.
1 ч.л.
1 с.л.
1 скилидка
2 с.л.
1.25 ч.л.

Инструкции

Стъпка 1

Загрейте предварително фурната до 180°C.

Стъпка 2

Обелете и нарежете картофите на кубчета, смесете ги със зехтин и сол в тава за печене.

Стъпка 3

Печете картофите за 30 минути.

Стъпка 4

Подгответе доматите, като отрежете върховете и издълбаете вътрешността им.

Стъпка 5

Сварете ориза за 7 минути в подсолена вода, отцедете и охладете.

Стъпка 6

Смесете ориза с доматите (меката част), пармезана, каперси, босилек, чесън и зехтин.

Стъпка 7

Напълнете доматите със сместа от ориз и ги поставете в тавата с картофите.

Стъпка 8

Печете пълнените домати с картофи за 30 минути.

Стъпка 9

Сервирайте топли или на стайна температура.