Пълнени гъби

Пълнени гъби с пармезан

Перфектна рецепта за празнично предястие с пълнени гъби.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 40 мин
ПОРЦИИ: 10
Кухня: Италиански

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Подгответе гъбите като отделите стъблата и ги нарежете на ситно.

Стъпка 2

В тиган разтопете маслото на среден огън и запържете стъблата от гъбите за 5 минути. Добавете лука, чесъна, солта и черния пипер и гответе още 1-2 минути.

Стъпка 3

Оставете сместа да изстине и след това я разбъркайте с крема сиренето, пармезана и магданоза.

Стъпка 4

Напълнете шапките на гъбите с готовия пълнеж и поръсете отгоре с малко пармезан.

Стъпка 5

Запечете гъбите на 200°C за 20-25 минути докато станат златисти. Добавете магданоз преди сервиране.