
Пълнени гъби с пармезан
Перфектна рецепта за празнично предястие с пълнени гъби.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 40 мин
ПОРЦИИ: 10
Кухня: Италиански
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Подгответе гъбите като отделите стъблата и ги нарежете на ситно.
Стъпка 2
В тиган разтопете маслото на среден огън и запържете стъблата от гъбите за 5 минути. Добавете лука, чесъна, солта и черния пипер и гответе още 1-2 минути.
Стъпка 3
Оставете сместа да изстине и след това я разбъркайте с крема сиренето, пармезана и магданоза.
Стъпка 4
Напълнете шапките на гъбите с готовия пълнеж и поръсете отгоре с малко пармезан.
Стъпка 5
Запечете гъбите на 200°C за 20-25 минути докато станат златисти. Добавете магданоз преди сервиране.