
Пюре от тиква Цигулка
Пюре от тиква Цигулка - гладко, кремообразно и красиво като есенна гарнитура.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 65 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Загрейте фурната на 200 ºC.
Стъпка 2
Разрежете тиквата на половина и извадете семената с лъжица.
Стъпка 3
Намажете със зехтин и подправете със сол и пипер.
Стъпка 4
Печете с кората надолу за около 40-45 минути.
Стъпка 5
След като тиквата се охлади, извадете вътрешността в купа.
Стъпка 6
Смачкайте с мелачка или електрически миксер, добавете масло и отново смачкайте.
Стъпка 7
Подправете със сол и пипер, украсете с розмарин.