Пюре от тиква "Цигулка"

Пюре от тиква Цигулка

Пюре от тиква Цигулка - гладко, кремообразно и красиво като есенна гарнитура.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 65 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Загрейте фурната на 200 ºC.

Стъпка 2

Разрежете тиквата на половина и извадете семената с лъжица.

Стъпка 3

Намажете със зехтин и подправете със сол и пипер.

Стъпка 4

Печете с кората надолу за около 40-45 минути.

Стъпка 5

След като тиквата се охлади, извадете вътрешността в купа.

Стъпка 6

Смачкайте с мелачка или електрически миксер, добавете масло и отново смачкайте.

Стъпка 7

Подправете със сол и пипер, украсете с розмарин.