
Рататуй
Рататуй - емблематично южно френско ястие с летни зеленчуци.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 130 мин
ПОРЦИИ: 8
Кухня: Френски
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Задушете лука и моркова в зехтин на средно-висока температура за 4-5 минути, след това добавете чесъна.
Стъпка 2
Добавете млените домати, червени чушки, подправки, сол и черен пипер. Намалете огъня и покрийте, оставете да къкри 10 минути.
Стъпка 3
Нарежете зеленчуците на тънки филийки.
Стъпка 4
Сложете задушените зеленчуци в блендер и ги блендирайте леко.
Стъпка 5
Подредете нарязаните зеленчуци в кръг от края на тавата към средата.
Стъпка 6
В малка купа, смесете зехтин, билките, чесън, сол и черен пипер. Поръсете върху зеленчуците.
Стъпка 7
Печете с капак или фолио 40 минути при 190°C, след това още 20 минути без капак.
Стъпка 8
Гарнирайте с пресни листа мащерка преди сервиране.