Рататуй

Рататуй

Рататуй - емблематично южно френско ястие с летни зеленчуци.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 130 мин
ПОРЦИИ: 8
Кухня: Френски

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Задушете лука и моркова в зехтин на средно-висока температура за 4-5 минути, след това добавете чесъна.

Стъпка 2

Добавете млените домати, червени чушки, подправки, сол и черен пипер. Намалете огъня и покрийте, оставете да къкри 10 минути.

Стъпка 3

Нарежете зеленчуците на тънки филийки.

Стъпка 4

Сложете задушените зеленчуци в блендер и ги блендирайте леко.

Стъпка 5

Подредете нарязаните зеленчуци в кръг от края на тавата към средата.

Стъпка 6

В малка купа, смесете зехтин, билките, чесън, сол и черен пипер. Поръсете върху зеленчуците.

Стъпка 7

Печете с капак или фолио 40 минути при 190°C, след това още 20 минути без капак.

Стъпка 8

Гарнирайте с пресни листа мащерка преди сервиране.