
Ризото с моркови и сирене Бри
Продукти
Инструкции
За да приготвите ризотото с моркови, първо пригответе зеленчуковия бульон. Когато е готов, го дръжте топъл.
Обелете морковите, след това ги нарежете на пръчици, а след това на парчета с големина около 1 см.
Почистете лука и го нарежете на тънки филийки. В тенджера разтопете маслото, добавете лука и морковите. Запържете ги докато станат златисти. Добавете лъжица бульон и оставете да къкри десетина минути, като добавяте още бульон, ако е необходимо.
След това вземете лъжица от запръжката, пасирайте я, добавете лъжица бульон и оставете настрана.
Сипете ориза в тенджерата със запръжката и разбъркайте, за да го запържите. След това гответе ориза, като добавяте бульон само когато е необходимо.
Междувременно отстранете кората от сиренето Бри и го нарежете на кубчета.
Когато оризът е почти сварен, добавете пасираната запръжка, подправете със сол и разбъркайте.
След като е сварен, свалете тенджерата от котлона, добавете кубчетата сирене и разбъркайте. Покрийте с капак и изчакайте 1-2 минути, след това добавете черен пипер и листенца мащерка. Разбъркайте за последен път и сервирайте още горещо вашето ризото с моркови.