Ароматно ризото Миланезе, приготвено с кремообразен ориз Арборио, обогатено с кадифена текстура от масло и пармезан, и оцветено в златисто от висококачествен шафран. Това традиционно италианско ястие от региона Ломбардия

Ризото с моркови и сирене Бри

Деликатно, но много вкусно ястие, обогатено с сирене Бри за уникална кремообразност. Лесно за приготвяне и идеално за всякакъв повод!

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 30 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански

Продукти

400г
150г
350г
1 глава
50г
на вкус
на вкус

Инструкции

Стъпка 1

За да приготвите ризотото с моркови, първо пригответе зеленчуковия бульон. Когато е готов, го дръжте топъл.

Стъпка 2

Обелете морковите, след това ги нарежете на пръчици, а след това на парчета с големина около 1 см.

Стъпка 3

Почистете лука и го нарежете на тънки филийки. В тенджера разтопете маслото, добавете лука и морковите. Запържете ги докато станат златисти. Добавете лъжица бульон и оставете да къкри десетина минути, като добавяте още бульон, ако е необходимо.

Стъпка 4

След това вземете лъжица от запръжката, пасирайте я, добавете лъжица бульон и оставете настрана.

Стъпка 5

Сипете ориза в тенджерата със запръжката и разбъркайте, за да го запържите. След това гответе ориза, като добавяте бульон само когато е необходимо.

Стъпка 6

Междувременно отстранете кората от сиренето Бри и го нарежете на кубчета.

Стъпка 7

Когато оризът е почти сварен, добавете пасираната запръжка, подправете със сол и разбъркайте.

Стъпка 8

След като е сварен, свалете тенджерата от котлона, добавете кубчетата сирене и разбъркайте. Покрийте с капак и изчакайте 1-2 минути, след това добавете черен пипер и листенца мащерка. Разбъркайте за последен път и сервирайте още горещо вашето ризото с моркови.