
Ризото с Тиква
Продукти
Инструкции
Пригответе зеленчуковия бульон(може да използвате и кубче) и го дръжте топъл.
Почистете тиквата, отстранете кората и семената и я нарежете на кубчета.
Нарежете лука на ситно и го оставете да се запържи на слаб огън в загрято масло, докато стане мек.
Добавете тиквата и я запържете за няколко минути, като добавяте топъл бульон, докато не стане много мека и кремообразна.
Загрейте тенджера и изсипете ориза, като го запечете на сухо, докато се затопли. Деглазирайте с бяло вино и след като виното се изпари, изсипете ориза в тенджерата с тиквата.
Гответе ориза, като добавяте още топъл бульон, докато достигне желаната консистенция (около 15-20 минути).
Изключете котлона, добавете масло и настърган пармезан и смесете добре, като добавите черен пипер и сол на вкус.
Оставете ризотото за 1-2 минути и сервирайте.