Ризото с тиква

Ризото с Тиква

Ризото с тиква - топло и уютно ястие, идеално за есента.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 70 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Пригответе зеленчуковия бульон(може да използвате и кубче) и го дръжте топъл.

Стъпка 2

Почистете тиквата, отстранете кората и семената и я нарежете на кубчета.

Стъпка 3

Нарежете лука на ситно и го оставете да се запържи на слаб огън в загрято масло, докато стане мек.

Стъпка 4

Добавете тиквата и я запържете за няколко минути, като добавяте топъл бульон, докато не стане много мека и кремообразна.

Стъпка 5

Загрейте тенджера и изсипете ориза, като го запечете на сухо, докато се затопли. Деглазирайте с бяло вино и след като виното се изпари, изсипете ориза в тенджерата с тиквата.

Стъпка 6

Гответе ориза, като добавяте още топъл бульон, докато достигне желаната консистенция (около 15-20 минути).

Стъпка 7

Изключете котлона, добавете масло и настърган пармезан и смесете добре, като добавите черен пипер и сол на вкус.

Стъпка 8

Оставете ризотото за 1-2 минути и сервирайте.