
Ризото с тиквички и скаморца
Опитайте това ризото с тиквички и скаморца! Кремообразният ориз, пушеният аромат на сиренето и свежестта на тиквичките се съчетават в едно неустоимо ястие, което се приготвя за по-малко от 30 минути.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 25 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански
Продукти
320г
400г
100г
1 стрък
1л
на вкус
на вкус
на вкус
на вкус
Инструкции
Стъпка 1
Пригответе зеленчуковия бульон и го запазете топъл. Нарежете на тънко зеления лук, а тиквичките нарежете на четири по дължина, след това на триъгълници.
Стъпка 2
Загрейте малко зехтин в тиган, добавете зеления лук и запържете за няколко минути.
Стъпка 3
Добавете ориза и го запържете за още няколко минути, като бъркате непрекъснато.
Стъпка 4
Добавете тиквичките и солта. Постепенно добавяйте горещия бульон, по една черпак наведнъж, като изчакате да се абсорбира напълно, преди да добавите още.
Стъпка 5
Нарежете на ситно скаморцата. След като оризът е сварен и кремообразен, свалете от котлона и добавете черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Стъпка 6
Добавете скаморцата и разбъркайте, докато сместа стане гъста. Сервирайте в чинии и полейте с малко зехтин. Поднесете веднага.