Фино италианско ризото, приготвено с крехки тиквички, ароматен пармезан и свеж магданоз. Всяка хапка предлага балансиран вкус между нежната кремообразност на ориза арборио и леката свежест на зеленчуците.

Ризото с тиквички и скаморца

Опитайте това ризото с тиквички и скаморца! Кремообразният ориз, пушеният аромат на сиренето и свежестта на тиквичките се съчетават в едно неустоимо ястие, което се приготвя за по-малко от 30 минути.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 25 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански

Продукти

320г
400г
100г
1 стрък
на вкус
на вкус
на вкус
на вкус

Инструкции

Стъпка 1

Пригответе зеленчуковия бульон и го запазете топъл. Нарежете на тънко зеления лук, а тиквичките нарежете на четири по дължина, след това на триъгълници.

Стъпка 2

Загрейте малко зехтин в тиган, добавете зеления лук и запържете за няколко минути.

Стъпка 3

Добавете ориза и го запържете за още няколко минути, като бъркате непрекъснато.

Стъпка 4

Добавете тиквичките и солта. Постепенно добавяйте горещия бульон, по една черпак наведнъж, като изчакате да се абсорбира напълно, преди да добавите още.

Стъпка 5

Нарежете на ситно скаморцата. След като оризът е сварен и кремообразен, свалете от котлона и добавете черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Стъпка 6

Добавете скаморцата и разбъркайте, докато сместа стане гъста. Сервирайте в чинии и полейте с малко зехтин. Поднесете веднага.