
Салата с Моркови по Френски
Тази френска салата с моркови в бистро стил е проста, но елегантна комбинация от хрупкави моркови, зелен лук и свежи билки, овкусени с лек дресинг с мед и горчица.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 15 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Френски
Продукти
1 кг
на вкус
2 стръка
3 с.л.
2 с.л.
2 ч.л.
1 ч.л.
1/2 ч.л.
1/4 ч.л.
1/4 ч.л.
Инструкции
Стъпка 1
Използвайте нож за белене на зеленчуци с приставка за жулиен, за да нарежете морковите на жулиени и ги поставете в голяма купа за смесване. Жулиен е техника на рязане, при която морковите се режат на продълговати и тънки ивици.
Стъпка 2
В малка купа разбийте заедно олиото, лимоновия сок, горчицата, меда, солта и пипера.
Стъпка 3
Добавете зеления лук и магданоза към купата за смесване, след това изсипете дресинга отгоре. Разбъркайте добре, за да се комбинира всичко.
Стъпка 4
Ако желаете, можете да гарнирате с допълнително нарязан магданоз преди сервиране.