Салата Цезар с паста и пилешко

Салата Цезар с паста и пилешко

Вкусна комбинация от паста, пилешко филе, свежи зеленчуци и кремообразен Цезар дресинг.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 35 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

В голяма тенджера кипнете вода с много сол. Добавете пастата и гответе според инструкциите на пакета.

Стъпка 2

Отцедете пастата и я оставете да се охлажда 5 минути.

Стъпка 3

Докато пастата ври, на дъска нарежете аншоата и чесъна със сол и ги смесете до получаване на пастообразна смес.

Стъпка 4

Добавете лимоновата кора, сок, жълтъка и горчицата. Разбийте добре.

Стъпка 5

При бавно разбъркване добавете 5 с.л. зехтин до получаване на емулсия. Добавете пармиджано и разбийте до гладкост.

Стъпка 6

Сложете останалата 1 с.л. зехтин в голям тиган на среден огън. Запечете хляба до златисто от двете страни.

Стъпка 7

Смесете пастата, пилето, салатата и дресинга в голяма купа. Добавете крутоните.

Стъпка 8

Настържете повече пармиджано и черен пипер по вкус преди сервиране.