
Салата Цезар с паста и пилешко
Вкусна комбинация от паста, пилешко филе, свежи зеленчуци и кремообразен Цезар дресинг.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 35 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
В голяма тенджера кипнете вода с много сол. Добавете пастата и гответе според инструкциите на пакета.
Стъпка 2
Отцедете пастата и я оставете да се охлажда 5 минути.
Стъпка 3
Докато пастата ври, на дъска нарежете аншоата и чесъна със сол и ги смесете до получаване на пастообразна смес.
Стъпка 4
Добавете лимоновата кора, сок, жълтъка и горчицата. Разбийте добре.
Стъпка 5
При бавно разбъркване добавете 5 с.л. зехтин до получаване на емулсия. Добавете пармиджано и разбийте до гладкост.
Стъпка 6
Сложете останалата 1 с.л. зехтин в голям тиган на среден огън. Запечете хляба до златисто от двете страни.
Стъпка 7
Смесете пастата, пилето, салатата и дресинга в голяма купа. Добавете крутоните.
Стъпка 8
Настържете повече пармиджано и черен пипер по вкус преди сервиране.