Изискано ястие, представено с крехки парчета печен карфиол, поднесени върху гладък йогуртов сос. Декорацията включва свежи листа от мента, капчици пикантно олио и ядливи цветя за естетика и финал.

Салата с печен карфиол - само с 5 съставки

Проста и здравословна салата с печен карфиол и само 5 съставки.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 40 мин
ПОРЦИИ: 6
Кухня: Американска

Продукти

1
2 с.л.
280г
тахан
1 връзка

Инструкции

Стъпка 1

Загрейте фурната на 200°C.

Стъпка 2

Постелете тава за печене с хартия за печене. Наредете розичките карфиол върху хартията и ги напръскайте със спрей от зехтин или ги намажете с четка. Овкусете със сол и пипер. Печете за 25 минути, като ги обръщате периодично, или докато станат златисто кафяви и крехки. Поръсете върху тях стафидите и печете за още 5 минути, или докато стафидите бухнат. Оставете настрана за 5 минути, за да се охладят леко.

Стъпка 3

Междувременно, в малка купа комбинирайте киселото мляко и тахана. Овкусете със сол и пипер.

Стъпка 4

Разпределете сместа с кисело мляко равномерно върху дъното на сервиращо блюдо. Отгоре сложете сместа с карфиол и украсете с мента. Сервирайте веднага и се насладете на тази проста и вкусна салата с печен карфиол!