
Шакшука
Шакшука е традиционно ястие от Северна Африка и Близкия Изток, състоящо се от яйца, сготвени в ароматен и пикантен доматен сос.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 30 мин
ПОРЦИИ: 6
Кухня: Средиземноморска
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Загрейте зехтин в голям тиган на средна температура. Добавете нарязаните чушка и лук и гответе за 5 минути или докато лукът стане прозрачен.
Стъпка 2
Добавете чесъна и подправките и гответе още минута.
Стъпка 3
Изсипете консервата с домати заедно със сока в тигана и разделете доматите с голяма лъжица. Овкусете със сол и черен пипер и след което оставете соса да заври леко.
Стъпка 4
С голяма лъжица направете малки кладенчета в соса и счупете яйцата в тях. Гответе яйцата 5 до 8 минути или докато са готови по ваш вкус.
Стъпка 5
Гарнирайте с нарязан кориандър и магданоз преди сервиране.