Смачкани Картофи със Сьомга и Сусам

Смачкани Картофи със Сьомга

Опитайте тези смачкани картофи със Сьомга и Сусам! Една от най-лесните и вкусни рецепти които изглеждат красиво.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 60 мин
ПОРЦИИ: 2
Кухня: Американска

Продукти

4
1 с.л.
2 с.л.
8 с.л.
4 слайса
на вкус
на вкус
2 ч.л.
за гарниране

Инструкции

Стъпка 1

Поставете картофите в тенджера и ги напълнете с достатъчно вода, за да покрие картофите с около пръст. Посолете водата (аз използвам около 1 супена лъжица морска сол). Доведете водата до кипене на средно-висока температура, след това гответе картофите, докато станат меки, около 22 до 25 минути.

Стъпка 2

Изцедете картофите в гевгир и ги оставете да изстинат за около 10 минути.

Стъпка 3

Загрейте фурната до 230°C.

Стъпка 4

Прехвърлете картофите в купа, добавете зехтина сусама. Разбъркайте, за да покриете картофите напълно с подправката.

Стъпка 5

Поставете картофите на малка тава за печене и използвайте дъното на широка чаша, за да ги смачкате. Стремете се към височина около 2см. Печете до леко златисто отгоре, около 25 минути.

Стъпка 6

След като картофите се охладят малко, намажете крем сирене отгоре, добавете пушена сьомга, няколко тънки резени червен лук, каперси и няколко малки клонки пресен копър.