
Смачкани Картофи със Сьомга
Продукти
Инструкции
Поставете картофите в тенджера и ги напълнете с достатъчно вода, за да покрие картофите с около пръст. Посолете водата (аз използвам около 1 супена лъжица морска сол). Доведете водата до кипене на средно-висока температура, след това гответе картофите, докато станат меки, около 22 до 25 минути.
Изцедете картофите в гевгир и ги оставете да изстинат за около 10 минути.
Загрейте фурната до 230°C.
Прехвърлете картофите в купа, добавете зехтина сусама. Разбъркайте, за да покриете картофите напълно с подправката.
Поставете картофите на малка тава за печене и използвайте дъното на широка чаша, за да ги смачкате. Стремете се към височина около 2см. Печете до леко златисто отгоре, около 25 минути.
След като картофите се охладят малко, намажете крем сирене отгоре, добавете пушена сьомга, няколко тънки резени червен лук, каперси и няколко малки клонки пресен копър.