
Соленки с рикота и подправки
Продукти
Инструкции
Загрейте фурната на 220 градуса. Постелете голяма тава с хартия за печене.
Смесете брашното, бакпулвера, содата и солта в голяма купа. Оваляйте цялото парче масло в брашнената смес. Настържете маслото в купата (Ако маслото започне да се топи, оваляйте го отново в брашнената смес и продължете). Разделете парченцата масло с пръсти, докато станат като груби трохи.
В малка купа смесете рикотата и водата. Добавете към брашнената смес и разбъркайте докато не се получи тесто.
Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност. Леко омесете няколко пъти и оформете тесто с дебелина 2 см. Разделете на четири парчета, подредете парчета тесто едно върху друго, сплескайте ги отново, за да получите отново тесто с дебелина 2 см. Повторете този процес три пъти, добавяйки брашно при необходимост.
Използвайте форма за бисквити, за да изрежете соленките. Останалото тесто омесете отново и изрежете допълнително соленки. Наредете ги върху приготвената тава.
Печете 15-16 минути, докато станат златисти. Оставете да изстинат върху тавата 5 минути.
В малка купа смесете пресните подправки с лимоновата кора. Намажете печените бисквити с разтопено масло и поръсете с подправките и пармезана.