
Спагети Карбонара
Автентична италианска рецепта за спагети Карбонара с гуанчале и пекорино.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 30 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Сложете тенджера с подсолена вода на котлона и сварете спагетите.
Стъпка 2
Изрежете кората на гуанчалето и го нарежете на ленти около 1 см дебелина.
Стъпка 3
Сложете гуанчалето в незалепващ тиган и пържете за 15 минути на средна температура.
Стъпка 4
През това време сварете спагетите и пригответе смес от жълтъци, пекорино и черен пипер.
Стъпка 5
Отцедете спагетите и ги добавете към гуанчалето в тигана.
Стъпка 6
Изключете котлона и добавете сместа от яйца и пекорино, като разбърквате бързо.
Стъпка 7
При нужда добавете малко вода от варенето за по-кремообразен сос и сервирайте с останалото пекорино и черен пипер.