Спагети Карбонара с гуанчале и яйца

Спагети Карбонара

Автентична италианска рецепта за спагети Карбонара с гуанчале и пекорино.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 30 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Сложете тенджера с подсолена вода на котлона и сварете спагетите.

Стъпка 2

Изрежете кората на гуанчалето и го нарежете на ленти около 1 см дебелина.

Стъпка 3

Сложете гуанчалето в незалепващ тиган и пържете за 15 минути на средна температура.

Стъпка 4

През това време сварете спагетите и пригответе смес от жълтъци, пекорино и черен пипер.

Стъпка 5

Отцедете спагетите и ги добавете към гуанчалето в тигана.

Стъпка 6

Изключете котлона и добавете сместа от яйца и пекорино, като разбърквате бързо.

Стъпка 7

При нужда добавете малко вода от варенето за по-кремообразен сос и сервирайте с останалото пекорино и черен пипер.