Апетитни спагети, нежно покрити с богат доматен сос, приготвен от узрели домати, чесън и зехтин. Ястието е гарнирано с прясно настърган пармезан и свежи листа босилек, които добавят ароматна свежест и автентичен италиански вкус.

Спагети Помодоро - с пресни домати, босилек и пармезан

Eдна от най-обичаните италиански рецепти, не само в Италия, но и по целия свят - Спагети Помодоро само с пресни продукти. Тази рецепта е най-добрия пример за това как много проста рецепта може да бъде невероятно вкусна.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 40 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански

Продукти

320г
500г
100г
1 скилидка
1 глава

Инструкции

Стъпка 1

В голям тиган запържете чесъна и лука с малко зехтин екстра върджин. Добавете рендосаните домати и гответе на среден огън около десет минути.

Стъпка 2

Сварете спагетите в обилно количество подсолена вода и ги отцедете ал денте. Подправете доматения сос със сол и черен пипер, добавете листа от пресен босилек и 1 черпак от водата, в която са се варили спагетите.

Стъпка 3

Добавете отцедените спагети в тигана с доматения сос, запържете на среден огън и разбъркайте добре, така че сосът да се смеси с пастата.

Стъпка 4

В края на готвенето, добавете настъргания пармезан и сервирайте веднага.