Apetit
Апетитни спагети, нежно покрити с богат доматен сос, приготвен от узрели домати, чесън и зехтин. Ястието е гарнирано с прясно настърган пармезан и свежи листа босилек, които добавят ароматна свежест и автентичен италиански вкус.

Спагети Помодоро - с пресни домати, босилек и пармезан

Eдна от най-обичаните италиански рецепти, не само в Италия, но и по целия свят - Спагети Помодоро само с пресни продукти. Тази рецепта е най-добрия пример за това как много проста рецепта може да бъде невероятно вкусна.
Ниво на трудност
ЛЕСНО
Време
40 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 320г спагети
  • 500г домати(пресни)
  • 100г пармезан
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава лук(шалот или малък жълт)
  • пресен босилек
  • зехтин екстра върджин
  • сол
  • черен пипер
  • Стъпки
  • 01
    Запържете
    В голям тиган запържете чесъна и лука с малко зехтин екстра върджин. Добавете рендосаните домати и гответе на среден огън около десет минути.
  • 02
    Сварете спагетите
    Сварете спагетите в обилно количество подсолена вода и ги отцедете ал денте. Подправете доматения сос със сол и черен пипер, добавете листа от пресен босилек и 1 черпак от водата, в която са се варили спагетите.
  • 03
    Комбинирайте
    Добавете отцедените спагети в тигана с доматения сос, запържете на среден огън и разбъркайте добре, така че сосът да се смеси с пастата.
  • 04
    Сервирайте
    В края на готвенето, добавете настъргания пармезан и сервирайте веднага.