
Паста с Карамелизиран лук и Бурата
Продукти
Инструкции
Обелете лука и го нарежете на тънки филийки.
В голяма тенджера загрейте зехтин и добавете лука. Посолете и гответе на слаб огън за около 20 минути, разбърквайте често.
Междувременно измийте и нарежете доматите.
В друга тенджера загрейте зехтин, добавете чесън и доматено пюре, и след като чесънът получи златист загар, го извадете.
Добавете доматите, разбъркайте и оставете да се готвят на силен огън за 5 минути.
Посолете и натиснете доматите с дървена лъжица, след което покрийте с капак и варете на слаб огън още 15 минути.
Когато лукът стане мек, добавете захар, деглазирайте с балсамов оцет и гответе още 15 минути.
Сварете пстата до ал денте в подсолена вода и я отцедете, запазвайки част от водата за готвене.
Прехвърлете спагетите в соса и довършете готвенето, добавяйки отделената вода за готвене от спагетите.
Добавете зехтин, разбъркайте и сервирайте спагетите с бурата, карамелизиран лук и пресен босилек.