Спагети с карамелизиран лук

Паста с Карамелизиран лук и Бурата

Уникална паста с карамелизиран лук и бурата за една изискана вечеря.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 70 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Обелете лука и го нарежете на тънки филийки.

Стъпка 2

В голяма тенджера загрейте зехтин и добавете лука. Посолете и гответе на слаб огън за около 20 минути, разбърквайте често.

Стъпка 3

Междувременно измийте и нарежете доматите.

Стъпка 4

В друга тенджера загрейте зехтин, добавете чесън и доматено пюре, и след като чесънът получи златист загар, го извадете.

Стъпка 5

Добавете доматите, разбъркайте и оставете да се готвят на силен огън за 5 минути.

Стъпка 6

Посолете и натиснете доматите с дървена лъжица, след което покрийте с капак и варете на слаб огън още 15 минути.

Стъпка 7

Когато лукът стане мек, добавете захар, деглазирайте с балсамов оцет и гответе още 15 минути.

Стъпка 8

Сварете пстата до ал денте в подсолена вода и я отцедете, запазвайки част от водата за готвене.

Стъпка 9

Прехвърлете спагетите в соса и довършете готвенето, добавяйки отделената вода за готвене от спагетите.

Стъпка 10

Добавете зехтин, разбъркайте и сервирайте спагетите с бурата, карамелизиран лук и пресен босилек.