
Паста с лимон, чесън и пармезан
Продукти
Инструкции
В голяма тенджера кипнете вода. След като водата заври, добавете морска сол във водата и добавете спагетите. Варете ги според инструкциите на опаковката. Не ги преварявайте. Запазете водата от пастата за по-късно (уверете се, че сте запазили повече от 1/4 ч.ч в случай, че ви трябва повече).
Отцедете водата от пастата. Ако пастата престои известно време, изплакнете я със студена вода и я объркайте с малко зехтин, за да предотвратите слепването и преваряването й.
Докато пастата се вари, подгответе останалите съставки. Нарежете чесъна и магданоза, настържете пармезана и изцедете лимоновия сок.
В голям тиган разтопете маслото и гответе нарязания чесън, докато се усети ароматът му, но не го препичайте или изгаряйте. Добавете лимоновия сок, солта, черния пипер и 1/4 чаша вода от пастата към тигана. Доведете до кипене и свалете от котлона.
По желание: Ако чесънът стане син (това е нормално заради реакцията с лимоновия сок), използвайте цедка, за да го отстраните.
Объркайте пастата в соса и добавете 1 ч.ч пармезан. Добавете допълнителни 1-2 с.л. вода от пастата, ако е необходимо, но имайте предвид, че това не трябва да е много течна паста. Гарнирайте с още пармезан и магданоз.
Сервирайте и се насладете!