Печено фета сирене с маслини, сушени домати и зехтин в бяла керамична тава.

Средиземноморска Печена Фета

Лесно средиземноморско предястие с фета, маслини и сушени домати.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 35 мин
ПОРЦИИ: 6
Кухня: Средиземноморска

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Загрейте фурната на 175°C.

Стъпка 2

Поставете фета сиренето в малка тава за печене.

Стъпка 3

В средна купа смесете маслините, сушените домати, зехтина, чесъна, ригана, мащерката, босилека, люспите червен пипер, сол и пипер.

Стъпка 4

Излейте топинга върху фетата, като се уверите, че е напълно покрита.

Стъпка 5

Печете за 20 до 25 минути, докато фетата не омекне.

Стъпка 6

Ако искате, използвайте опцията "грил" за 1 до 2 минути, за да получите златист цвят.

Стъпка 7

Гарнирайте с пресен магданоз и сервирайте с хлебчета или нарязани краставици.