
Супа от карфиол и картофи с чедър
Продукти
Инструкции
В голям тиган загрейте масло на среден огън.
Добавете лука, накълцаната целина, карфиола, картофите и чесъна.
Гответе около 8 до 10 минути, като разбърквате често.
Добавете 4 до 5 ч.ч. пилешки бульон, или толкова, че да покрие зеленчуците.
Покрийте, намалете огъня до нисък и оставете да ври 25 до 35 минути докато зеленчуците омекнат.
Пасирайте супата докато не стане гладка.
Върнете супата на котлона, за да се загрее, добавяйки още пилешки бульон при желание за по-рядка супа.
Опитайте и добавете сол, ако е необходимо.
Гарнирайте супата с няколко капки зехтин екстра върджин или зехтин, овкусен с чили или чесън. Ще бъде също вкусна с ароматни крутони, свежо нарязан зелен лук, малко нарязан бекон, или с лъжица заквасена сметана или пюре от печени червени чушки.