Супа от карфиол и картофи с чедър

Супа от карфиол и картофи с чедър

Кремообразна и засищаща супа от карфиол, картофи и чедър – идеалното съчетание на нежни зеленчуци и богатия аромат на сирене за уютно и вкусно ястие!

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 65 мин
ПОРЦИИ: 6
Кухня: Международна

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

В голям тиган загрейте масло на среден огън.

Стъпка 2

Добавете лука, накълцаната целина, карфиола, картофите и чесъна.

Стъпка 3

Гответе около 8 до 10 минути, като разбърквате често.

Стъпка 4

Добавете 4 до 5 ч.ч. пилешки бульон, или толкова, че да покрие зеленчуците.

Стъпка 5

Покрийте, намалете огъня до нисък и оставете да ври 25 до 35 минути докато зеленчуците омекнат.

Стъпка 6

Пасирайте супата докато не стане гладка.

Стъпка 7

Върнете супата на котлона, за да се загрее, добавяйки още пилешки бульон при желание за по-рядка супа.

Стъпка 8

Опитайте и добавете сол, ако е необходимо.

Стъпка 9

Гарнирайте супата с няколко капки зехтин екстра върджин или зехтин, овкусен с чили или чесън. Ще бъде също вкусна с ароматни крутони, свежо нарязан зелен лук, малко нарязан бекон, или с лъжица заквасена сметана или пюре от печени червени чушки.