
Супа от Печен Карфиол
Много лесна КЕТО рецепта за кремообразна супа от печен карфиол. Приготвя се само с няколко прости съставки.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 45 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Загрейте фурната на 220°C. Нарежете главите карфиол на четвъртинки.
Стъпка 2
Поставете парчетата в тава, поръсете с масло или зехтин, кимион, кориандър, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.Разрежете лука на половинки и поставете с разрязаната страна надолу в тавата. Увийте чесъна във фолио с малко масло и също го поставете в тавата. Печете за 30-35 минути, докато краищата на карфиола станат златисто кафяви.
Стъпка 3
След като всички зеленчуци са изпечени, поставете ги в тенджера заедно със соковете от печенето, обелете чесъна и блендирайте заедно със зеленчуковия бульон докато получите гладка супа. Овкусете по ваше предпочитание и сервирайте.