Супа от цвекло

Супа от Цвекло

Супа от цвекло, пащърнак, джинджифил, лук и чесън. Кремообразна, солена и богата на вкус. Перфектна за сервиране самостоятелно, към салата или здравословно основно ястие.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 40 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Американска

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Гответе лука във голяма тенджера на средно висока температура с малко зехтин за около 3-4 минути.

Стъпка 2

Добавете чесъна, джинджифила, солта и пипера и гответе още 1-2 минути.

Стъпка 3

Добавете нарязаното на кубчета цвекло, пащърнака и зеленчуковия бульон. Вдигнете температурата до висока и оставете да ври. След това намалете температурата до ниска, покрийте тенджерата и оставете да къкри за около 25-30 минути, или докато цвеклото е меко при набождане с вилица.

Стъпка 4

Прехвърлете супата в мощен блендер(или използвайте пасатор) и разбийте за една минута до получаване на гладка и кремообразна консистенция.

Стъпка 5

Сервирайте в купа и украсете с малко кисело мляко, магданоз, черни сусамови семена и натрошен черен пипер.