
Супа от Цвекло
Супа от цвекло, пащърнак, джинджифил, лук и чесън. Кремообразна, солена и богата на вкус. Перфектна за сервиране самостоятелно, към салата или здравословно основно ястие.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 40 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Американска
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Гответе лука във голяма тенджера на средно висока температура с малко зехтин за около 3-4 минути.
Стъпка 2
Добавете чесъна, джинджифила, солта и пипера и гответе още 1-2 минути.
Стъпка 3
Добавете нарязаното на кубчета цвекло, пащърнака и зеленчуковия бульон. Вдигнете температурата до висока и оставете да ври. След това намалете температурата до ниска, покрийте тенджерата и оставете да къкри за около 25-30 минути, или докато цвеклото е меко при набождане с вилица.
Стъпка 4
Прехвърлете супата в мощен блендер(или използвайте пасатор) и разбийте за една минута до получаване на гладка и кремообразна консистенция.
Стъпка 5
Сервирайте в купа и украсете с малко кисело мляко, магданоз, черни сусамови семена и натрошен черен пипер.