Гладка и ароматна крем супа от моркови, сервирана в елегантна бяла чиния, гарнирана с пресен копър и капки сметана. Перфектен избор за топло предястие или лека вечеря, приготвена с естествени съставки и балансиран вкус.

Супа с моркови и червена леща

Тази хранителна и лесна за приготвяне Супа с моркови и червена леща е готова само за 25 минути!

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 25 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна

Продукти

2 ч.л.
1 щипка
2 с.л.
600g
140g
125ml
за сервиране
за сервиране

Инструкции

Стъпка 1

Запържете кимиона и люспиците чили на сухо, докато започнат да подскачат и отделят аромати.

Стъпка 2

Заделете половината от подправките, след което добавете зехтин, моркови, леща, бульон и мляко в тигана докато кипне.

Стъпка 3

Варете на слаб огън, докато лещата омекне.

Стъпка 4

Пасирайте супата докато стане стане супер гладка или оставете на едри парчета, както предпочитате.

Стъпка 5

Овкусете със сол и черен пипер, добавете кисело мляко и оставените настрана подправки и сервирайте.