
Тарт от бутер тесто с домати
Продукти
Инструкции
Подгответе съставките и загрейте фурната на 200°C.
В средна купа комбинирайте крема сирене, 4 с.л. пармезан, чесън, босилек, магданоз, лимонова кора и сол. Разбъркайте добре.
Нарежете доматите на филийки около 1 см и ги поставете върху кухненска хартия. Леко ги поръсете със сол. Поставете още един слой кухненска хартия отгоре и ги оставете да престоят на стайна температура, докато приготвяте тестото.
Поставете бутер тестото върху хартия за печене, поръсете с брашно и поставете още един лист хартия за печена отгоре. Разточете на правоъгълник около 28x33 см.
Оставете бутер тестото върху долния лист хартия за печене и го прехвърлете върху тавата, в която ще го печете. В края на тестото оставете рамка от 2 см, а останалата част набоцкайте с вилица.
Прегънете ръба от около 2 см навътре, за да оформите ръба на тестото, след което леко го натиснете с вилица, за да стане равен от всички страни. Поставете тестото в хладилника за около 10 минути, за да се охлади.
Запечете тестото за 10 минути, след това го оставете да изстине.
Нанесете крема сирене върху запеченото тесто.
Наредете доматите върху слоя крема сирене, поръсете с останалият пармезан и черен пипер.
Разбийте яйцето с 2 ч.л. студена вода и го нанесете върху краищата на тарта.
Изпечете тарта за 10-15 минути при 175°C, докато краищата станат златисти.
Гарнирайте с пресен босилек, балсамов редукция и морска сол по желание.