Тарт от бутер тесто с домати

Тарт от бутер тесто с домати

Лесна рецепта, идеална за леки обеди и предястия.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 55 мин
ПОРЦИИ: 6
Кухня: Международна

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Подгответе съставките и загрейте фурната на 200°C.

Стъпка 2

В средна купа комбинирайте крема сирене, 4 с.л. пармезан, чесън, босилек, магданоз, лимонова кора и сол. Разбъркайте добре.

Стъпка 3

Нарежете доматите на филийки около 1 см и ги поставете върху кухненска хартия. Леко ги поръсете със сол. Поставете още един слой кухненска хартия отгоре и ги оставете да престоят на стайна температура, докато приготвяте тестото.

Стъпка 4

Поставете бутер тестото върху хартия за печене, поръсете с брашно и поставете още един лист хартия за печена отгоре. Разточете на правоъгълник около 28x33 см.

Стъпка 5

Оставете бутер тестото върху долния лист хартия за печене и го прехвърлете върху тавата, в която ще го печете. В края на тестото оставете рамка от 2 см, а останалата част набоцкайте с вилица.

Стъпка 6

Прегънете ръба от около 2 см навътре, за да оформите ръба на тестото, след което леко го натиснете с вилица, за да стане равен от всички страни. Поставете тестото в хладилника за около 10 минути, за да се охлади.

Стъпка 7

Запечете тестото за 10 минути, след това го оставете да изстине.

Стъпка 8

Нанесете крема сирене върху запеченото тесто.

Стъпка 9

Наредете доматите върху слоя крема сирене, поръсете с останалият пармезан и черен пипер.

Стъпка 10

Разбийте яйцето с 2 ч.л. студена вода и го нанесете върху краищата на тарта.

Стъпка 11

Изпечете тарта за 10-15 минути при 175°C, докато краищата станат златисти.

Стъпка 12

Гарнирайте с пресен босилек, балсамов редукция и морска сол по желание.