
Тарт с кори за баница, домати и крем от фета
Продукти
Инструкции
Поставете тава в центъра на фурната и загрейте до 175 °C. Подгответе си тава с голям лист хартия за печене или силиконова подложка.
Добавете фета, крема сирене, сушен риган и 2 супени лъжици мляко в кухненски робот. Пасирайте до гладка консистенция, добавяйки още мляко при нужда.
На подготвения лист хартия за печене, поставете кора за баница и намажете с разтопено масло, сложете още един и повторете, докато използвате всички.
Нанесете сместа от фета сирене върху последния слой кори, оставяйки около 3 см рамка от всички страни.
Разпределете доматите равномерно върху сместа от фета. Сгънете страничните краища на корите, за да направите тарт с ръб. Намажете всеки открит ръб на тестото с разтопено масло.
Печете до златисто кафяво, 35 до 45 минути. Поръсете с магданоз и сервирайте.