Тарт с кори за баница, домати и крем от фета

Тарт с кори за баница, домати и крем от фета

Тартът с кори за баница, домати и крем от фета е вкусно и лесно ястие, което съчетава хрупкавите кори с нежния кремообразен вкус на фетата и свежестта на доматите.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 65 мин
ПОРЦИИ: 8
Кухня: Международна

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Поставете тава в центъра на фурната и загрейте до 175 °C. Подгответе си тава с голям лист хартия за печене или силиконова подложка.

Стъпка 2

Добавете фета, крема сирене, сушен риган и 2 супени лъжици мляко в кухненски робот. Пасирайте до гладка консистенция, добавяйки още мляко при нужда.

Стъпка 3

На подготвения лист хартия за печене, поставете кора за баница и намажете с разтопено масло, сложете още един и повторете, докато използвате всички.

Стъпка 4

Нанесете сместа от фета сирене върху последния слой кори, оставяйки около 3 см рамка от всички страни.

Стъпка 5

Разпределете доматите равномерно върху сместа от фета. Сгънете страничните краища на корите, за да направите тарт с ръб. Намажете всеки открит ръб на тестото с разтопено масло.

Стъпка 6

Печете до златисто кафяво, 35 до 45 минути. Поръсете с магданоз и сервирайте.