
Тиквен пай
Продукти
Инструкции
Почистете тиквата и я нарежете на едри парчета. Задушете я докато омекне, след което я оставете да изстине напълно.
Прехвърлете тиквата в блендер и направете гладко пюре.
В купа разбийте яйцата с гранулираната захар с ръчна бъркалка.
Добавете кафявата захар, канелата и индийското орехче.
Изсипете кондензираното мляко, а след това и тиквеното пюре.
Покрийте с фолио и оставете плънката да почива в хладилник поне 1 час.
През това време пригответе основата. Смесете брашното със захарта и солта.
Добавете студеното масло и работете с пръстите си, докато стане ронливо.
Постепенно прибавете студената вода и яйцето.
Омесете до хомогенна смес, завийте във фолио и оставете да почива в хладилник около час.
Разточете тестото върху набрашнен плот с диаметър малко по-голям от тавичката.
Премахнете излишното тесто.
Поставете формата върху тава преди да излеете плънката.
Печете в предварително загрята статична фурна на 180°C за около 55 минути.
Охладете, извадете от формата и сервирайте с бита сметана.