Тиквен пай

Тиквен пай

Тиквеният пай е класически американски десерт, който съчетава сладката мекота на тиквата с аромата на подправки, създавайки неустоима комбинация от вкусове.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 130 мин
ПОРЦИИ: 12
Кухня: Американска

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Почистете тиквата и я нарежете на едри парчета. Задушете я докато омекне, след което я оставете да изстине напълно.

Стъпка 2

Прехвърлете тиквата в блендер и направете гладко пюре.

Стъпка 3

В купа разбийте яйцата с гранулираната захар с ръчна бъркалка.

Стъпка 4

Добавете кафявата захар, канелата и индийското орехче.

Стъпка 5

Изсипете кондензираното мляко, а след това и тиквеното пюре.

Стъпка 6

Покрийте с фолио и оставете плънката да почива в хладилник поне 1 час.

Стъпка 7

През това време пригответе основата. Смесете брашното със захарта и солта.

Стъпка 8

Добавете студеното масло и работете с пръстите си, докато стане ронливо.

Стъпка 9

Постепенно прибавете студената вода и яйцето.

Стъпка 10

Омесете до хомогенна смес, завийте във фолио и оставете да почива в хладилник около час.

Стъпка 11

Разточете тестото върху набрашнен плот с диаметър малко по-голям от тавичката.

Стъпка 12

Премахнете излишното тесто.

Стъпка 13

Поставете формата върху тава преди да излеете плънката.

Стъпка 14

Печете в предварително загрята статична фурна на 180°C за около 55 минути.

Стъпка 15

Охладете, извадете от формата и сервирайте с бита сметана.