
Гръцка салата с киноа
Вкусна вегетарианска салата с киноа, съчетаваща летните аромати на Средиземноморието.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 55 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Средиземноморска
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Намажете чушки със зехтин и ги изпечете в тава на предварително загрята на 200°C фурна за 30 минути.
Стъпка 2
След това ги сложете в найлоново пликче за 10 минути, за да ги обелите по-лесно.
Стъпка 3
Нарежете чушките на парчета и ги поставете в купа.
Стъпка 4
Нарежете маслините и фета сиренето на едро.
Стъпка 5
Запечете кедровите ядки на тиган, преди да ги добавите в салатата.
Стъпка 6
Добавете нарязаните магданоз, див лук, босилек и мента.
Стъпка 7
Подгответе дресинг с лимонов сок, горчица, масло и чесън, използвайки пасатор.
Стъпка 8
Подправете киноата със съставките, които подготвихте в купата и дресинга, овкусете със сол и черен пипер.