Вегетарианска салата с киноа

Гръцка салата с киноа

Вкусна вегетарианска салата с киноа, съчетаваща летните аромати на Средиземноморието.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 55 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Средиземноморска

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Намажете чушки със зехтин и ги изпечете в тава на предварително загрята на 200°C фурна за 30 минути.

Стъпка 2

След това ги сложете в найлоново пликче за 10 минути, за да ги обелите по-лесно.

Стъпка 3

Нарежете чушките на парчета и ги поставете в купа.

Стъпка 4

Нарежете маслините и фета сиренето на едро.

Стъпка 5

Запечете кедровите ядки на тиган, преди да ги добавите в салатата.

Стъпка 6

Добавете нарязаните магданоз, див лук, босилек и мента.

Стъпка 7

Подгответе дресинг с лимонов сок, горчица, масло и чесън, използвайки пасатор.

Стъпка 8

Подправете киноата със съставките, които подготвихте в купата и дресинга, овкусете със сол и черен пипер.