Яйца Бенедикт с домашен Холандез сос

Яйца Бенедикт с домашен сос Холандез

Яйца Бенедикт с домашен сос Холандез за изискана и вкусна закуска.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 35 мин
ПОРЦИИ: 2
Кухня: Американска

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Разтопете маслото в малка касерола. В отделна купа разбийте жълтъците с лимонов сок, сметана, сол и пипер.

Стъпка 2

Добавете малка лъжичка от топлото разтопено масло към яйчната смес и разбъркайте добре. Продължете да добавяте лъжички масло, като разбърквате постоянно.

Стъпка 3

Когато маслото е напълно смесено, върнете сместа в касеролата. Гответе на слаб огън, за около 20-30 секунди, като разбърквате непрекъснато. Отдръпнете от огъня и оставете да се сгъсти.

Стъпка 4

Напълнете средна тенджера с около 1,5 мл вода. Доведете до кипене, след което намалете температурата, докато достигне леко завиране.

Стъпка 5

Счупете яйцето в малка чаша или купичка и внимателно го спуснете във водата.

Стъпка 6

Гответе яйцето в завиращата вода за 3-5 минути в зависимост от желаната твърдост на жълтъка. Извадете яйцето с решетъчна лъжица.

Стъпка 7

Докато яйцето се готви, сложете резените бекон в голям тиган и ги запържете на средно висока температура за около 1 минута от всяка страна.

Стъпка 8

Изпечете хлебчето. Върху всяка препечена половинка сложете резен(и) бекон, после поширано яйце и накрая сос Холандез.