
Яйца Бенедикт с домашен сос Холандез
Продукти
Инструкции
Разтопете маслото в малка касерола. В отделна купа разбийте жълтъците с лимонов сок, сметана, сол и пипер.
Добавете малка лъжичка от топлото разтопено масло към яйчната смес и разбъркайте добре. Продължете да добавяте лъжички масло, като разбърквате постоянно.
Когато маслото е напълно смесено, върнете сместа в касеролата. Гответе на слаб огън, за около 20-30 секунди, като разбърквате непрекъснато. Отдръпнете от огъня и оставете да се сгъсти.
Напълнете средна тенджера с около 1,5 мл вода. Доведете до кипене, след което намалете температурата, докато достигне леко завиране.
Счупете яйцето в малка чаша или купичка и внимателно го спуснете във водата.
Гответе яйцето в завиращата вода за 3-5 минути в зависимост от желаната твърдост на жълтъка. Извадете яйцето с решетъчна лъжица.
Докато яйцето се готви, сложете резените бекон в голям тиган и ги запържете на средно висока температура за около 1 минута от всяка страна.
Изпечете хлебчето. Върху всяка препечена половинка сложете резен(и) бекон, после поширано яйце и накрая сос Холандез.