Зеленчукови топчета

Зеленчукови топчета

Вкусни и хрупкави зеленчукови топчета, вдъхновени от италианската кухня, които са идеални като предястие или основно ястие.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 90 мин
ПОРЦИИ: 20
Кухня: Италиански

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Поставете тенджера със студена подсолена вода на котлона и добавете измитите картофи. Гответе ги за 30-40 минути, след което ги обелете и намачкайте докато все още са топли.

Стъпка 2

Нарежете лука, отрежете долната и горната част на морковите и ги нарежете на 3-4 парчета и след това на кубчета с размер около 6 мм. Направете същото и с тиквичките.

Стъпка 3

Смачкайте чесъна с върха на ножа и нарежете на ситно магданоза.

Стъпка 4

Поставете голям тиган на котлона, добавете зехтин и смачканата скилидка чесън. Когато маслото се ароматизира с чесъна, добавете нарязания лук.

Стъпка 5

Прибавете към готвещите се чесън и лук морковите и граха. Накрая добавете тиквичките и сол и пипер на вкус.

Стъпка 6

Оставете го да се готви около 10 минути, като се уверите, че зеленчуците остават леко хрупкави.

Стъпка 7

Вземете купата с картофеното пюре и добавете настъргания пармезан и леко разбито яйце.

Стъпка 8

Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче, след това добавете изстиналите зеленчуци.

Стъпка 9

Добавете нарязания магданоз. Смесете добре със лъжица, за да получите правилната консистенция на сместа, за да можете да оформите топчетата.

Стъпка 10

Навлажнете ръцете си и оформете зеленчуковите топчета, използвайки около 50 г от сместа за всяко. Подредете на тава с хартия за печене и продължете с панировката.

Стъпка 11

Разбийте яйцата в една купа и изсипете галетата в друга. Потопете всяко зеленчуково топче в яйце, след което в галета.

Стъпка 12

Пържете топчетата в предварително загрято слънчогледово олио. Когато станат златисти, отцедете ги върху хартия за печене и ги осолете на вкус.