
Зеленчукови топчета
Продукти
Инструкции
Поставете тенджера със студена подсолена вода на котлона и добавете измитите картофи. Гответе ги за 30-40 минути, след което ги обелете и намачкайте докато все още са топли.
Нарежете лука, отрежете долната и горната част на морковите и ги нарежете на 3-4 парчета и след това на кубчета с размер около 6 мм. Направете същото и с тиквичките.
Смачкайте чесъна с върха на ножа и нарежете на ситно магданоза.
Поставете голям тиган на котлона, добавете зехтин и смачканата скилидка чесън. Когато маслото се ароматизира с чесъна, добавете нарязания лук.
Прибавете към готвещите се чесън и лук морковите и граха. Накрая добавете тиквичките и сол и пипер на вкус.
Оставете го да се готви около 10 минути, като се уверите, че зеленчуците остават леко хрупкави.
Вземете купата с картофеното пюре и добавете настъргания пармезан и леко разбито яйце.
Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче, след това добавете изстиналите зеленчуци.
Добавете нарязания магданоз. Смесете добре със лъжица, за да получите правилната консистенция на сместа, за да можете да оформите топчетата.
Навлажнете ръцете си и оформете зеленчуковите топчета, използвайки около 50 г от сместа за всяко. Подредете на тава с хартия за печене и продължете с панировката.
Разбийте яйцата в една купа и изсипете галетата в друга. Потопете всяко зеленчуково топче в яйце, след което в галета.
Пържете топчетата в предварително загрято слънчогледово олио. Когато станат златисти, отцедете ги върху хартия за печене и ги осолете на вкус.