Зеленчуково пюре

Зеленчуково пюре

Топло зеленчуково пюре с хрупкави крутони за уютни студени дни.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 70 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Обелете и нарежете лука, морковите и картофите. Измийте и нарежете спанак и тиквички на дебели резени. Обелете целината и я нарежете.

Стъпка 2

Нарежете пресния лук и загрейте зехтина в дълбока тенджера. Добавете нарязаните лук, моркови и целина. Задушете 2-3 минути.

Стъпка 3

Добавете картофите и тиквичките и залейте с половината вода. Гответе на умерен огън 20 минути.

Стъпка 4

Добавете спанак и останалата вода, после и граха. Посолете и продължете готвенето още 10 минути.

Стъпка 5

Пасирайте зеленчуците докато не стане гладка текстура. Нарежете хляба на кубчета и ги запечете в зехтин.

Стъпка 6

Сервирайте пюрето с хрупкави крутони и настърган пармезан.