
Зеленчуково пюре
Топло зеленчуково пюре с хрупкави крутони за уютни студени дни.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 70 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Обелете и нарежете лука, морковите и картофите. Измийте и нарежете спанак и тиквички на дебели резени. Обелете целината и я нарежете.
Стъпка 2
Нарежете пресния лук и загрейте зехтина в дълбока тенджера. Добавете нарязаните лук, моркови и целина. Задушете 2-3 минути.
Стъпка 3
Добавете картофите и тиквичките и залейте с половината вода. Гответе на умерен огън 20 минути.
Стъпка 4
Добавете спанак и останалата вода, после и граха. Посолете и продължете готвенето още 10 минути.
Стъпка 5
Пасирайте зеленчуците докато не стане гладка текстура. Нарежете хляба на кубчета и ги запечете в зехтин.
Стъпка 6
Сервирайте пюрето с хрупкави крутони и настърган пармезан.