Често задавани въпроси
Ако имате чувствителност към млечни продукти, може да използвате зехтин.
Сьомгата може да се съхранява в хладилник до 3 дни, но за най-добър вкус и текстура е препоръчително да я затопляте бавно и на ниска температура, за да не се изсуши теърде много.
Освен магданоз и копър, можете да използвате други свежи билки като босилек, кориандър или розмарин.
Внимателно натиснете с вилица върху най-дебелата част на рибата. Ако месото лесно се разделя на парчета и има светлорозов цвят, тогава сьомгата е готова. Ако е още полупрозрачна в центъра или не се разпада лесно, я оставете да се пече още малко.
Печената сьомга се съчетава чудесно с различни въглехидрати като ориз или картофи и зеленчуци, като зелен фасул, печено брюкселско зеле или спанак.