Apetit
A woman wearing round sunglasses and a scarf tucked into a grey coat, holds up a large bag filled with assorted breads, including a baguette sticking out playfully. She is outdoors with a backdrop of a quaint building and snow-dusted mountains under a clear sky.
Елена Талин

Смачкани Картофи със Сьомга

Кухня: Американска
Опитайте тези смачкани картофи със Сьомга и Сусам! Една от най-лесните и вкусни рецепти които изглеждат красиво.
Здравословна
Ниво на трудност
ЛЕСНО
Време
60 мин
Цена
ЕВТИНО
Смачкани Картофи със Сьомга и Сусам
Стъпки
01
Сварете картофите
Поставете картофите в тенджера и ги напълнете с достатъчно вода, за да покрие картофите с около пръст. Посолете водата (аз използвам около 1 супена лъжица морска сол). Доведете водата до кипене на средно-висока температура, след това гответе картофите, докато станат меки, около 22 до 25 минути.
02
Отцедете
Изцедете картофите в гевгир и ги оставете да изстинат за около 10 минути.
03
Загрейте фурната
Загрейте фурната до 230°C.
04
Смесете с подправките
Прехвърлете картофите в купа, добавете зехтина сусама. Разбъркайте, за да покриете картофите напълно с подправката.
05
Печете
Поставете картофите на малка тава за печене и използвайте дъното на широка чаша, за да ги смачкате. Стремете се към височина около 2см. Печете до леко златисто отгоре, около 25 минути.
06
Гарнирайте
След като картофите се охладят малко, намажете крем сирене отгоре, добавете пушена сьомга, няколко тънки резени червен лук, каперси и няколко малки клонки пресен копър.
  • Продукти

Повече за тази рецепта

Една от най-лесните и вкусни рецепти които изглеждат красиво.

Смачканите картофи са перфектната хрупкава златиста основа, която може да бъде овкусена с различни билки и подправки. Но поръсването със сусам му придава този неповторим вкус на топъл хляб току що излязал от фурната.

Третирайте тази рецепта като отворен сандвич или парче тост. Намажете крем сирене, добавете пресни зеленчуци, гарнирайте с яйца или пушена сьомга, както пожелаете.

 

Съставки за Смачкани Картофи

  • Бели Картофи: Можете също така да използвате червени картофи, но белите или жълтите картофи са най-добри за хрупкава, кремообразна и нишестена основа.

  • Подправяне: Аз съм голям привърженик на домашните подправки, и обичам да експериментирам. В тази рецепта използвам сусам но на тези картофи вървят всички подправки.

  • Класически Гарнитури със Сьомга: Най-вкусната комбинация за мен е от крем сирене, пушена сьомга, нарязан червен лук, настъргана краставица, каперси и пресен копър.

 

Смачкани Картофи със Сьомга и Сусам

За по-хрупкави смачкани картофи, ето няколко съвета, които да пробвате.

  • Смачкайте картофите на по-тънки парчета. По-вероятно е да се поразпаднат, но поне ще бъдат супер хрупкави!

  • Оставете смачканите картофи да изсъхнат за още 5 до 10 минути след смачкването им на тавата за печене.

  • Намажете смачканите картофи с още зехтин или разтопено масло преди печене.

Можете да ги направите и в еър фрайър, като ги печете на 200°C за 12 до 15 минути или докато станат меки.

америка
здравословно
Сьомга
смачкани картофи
Изпробва ли тази рецепта?
Много ще ни помогнеш ако споменеш @apetit.bg в Instagram!
Ревюта
B
Напиши Ревю
Хранителна Стойност
2 Порции
Една порция 300г
Ст-ти за една порция
Калории
730
Мазнини 40г
Въглехидрати 60г
Фибри 8г
Захари 5г
Протеин 35г
Рецепта за Смачкани Картофи със Сьомга и Сусам