Apetit
Кухня: Интернационална
Бърз и лесен тост с аромати на пица.
Ниво на трудност
ЛЕСНО
Време
15 мин
Цена
ЕВТИНО
Две парчета пица на филийки хляб, поставени върху розова чиния. Всяко парче е покрито с доматен сос, кашкавал, нарязан червен пипер и няколко колелца пеперони, поръсени с наситнен магданоз. Зад чинията се виждат свежи билки в саксия и бяла кухненска кърпа, всичко поставено върху мраморна повърхност в ярка, слънчева среда.
Стъпки
01
Загрейте фурната
Загрейте фурната на 190°C. Поставете хартия за печене върху тавата.
02
Намажете
Намажете двете страни на всяка филия хляб с масло и ги поставете в подготвената тава. Печете за около 8 минути, обръщайки веднъж, докато хлябът стане леко златист от двете страни.
03
Добавете
Намажете соса за пица върху филиите и поръсете с половината от италианската подправка.
04
Покрийте
Покрийте филията с моцарела и чедър, последвани от халапеньо и пеперони. Поръсете с останалата италианска подправка, червен и черен пипер.
05
Печете
Печете около 5 минути, докато сиренето се разтопи и стане златисто-кафяво. Нарежете на половина и сервирайте.
  • Продукти

Често задавани въпроси

Можете да използвате всякакъв вид хляб, като пълнозърнест, багета или дори безглутенов хляб.

Можете да направите тоста на тиган или грил, ще постигнете същия резултат. Имайте предвид, че трябва непрекъснато да проверявате филийките, за да не изгорят.

Абсолютно, може да заместите с ваши любими сирена като едам, гауда, кашкавал, или други в зависимост от вкусовите ви предпочитания.

Повече за тази рецепта

Тази рецепта за Пица тост е идеалното решение за бърза и вкусна вечеря когато много ви се хапва пица но е много трудно да я направите сами.

Две парчета пица на филийки хляб, поставени върху розова чиния. Всяко парче е покрито с доматен сос, кашкавал, нарязан червен пипер и няколко колелца пеперони, поръсени с наситнен магданоз. Зад чинията се виждат свежи билки в саксия и бяла кухненска кърпа, всичко поставено върху мраморна повърхност в ярка, слънчева среда.

Съвети

Когато приготвяте пица тост, важно е да не го оставяте твърде дълго във фурната, защото хлябът може да изсъхне и да стане твърд. За още по-меки и топящи се слоеве кашкавал, опитайте да намажете хляба с малко масло преди да добавите кашкавала. Това ще добави допълнителна нежност и ще направи крайния резултат още по-вкусен и апетитен.

Вариации

  • Заменете хляба с квас с любимия си вид хляб, като многозърнест или пълнозърнест.
  • Използвайте различни видове сирена, като бри, фета, за разнообразие във вкуса.
  • Опитайте с различни топинги, като свежи домати, маслини, шунка или гъби.
  • За допълнителен аромат добавете пресни подправки като босилек или риган.

Интересни факти за съставките

  • Сиренето моцарела е италианско сирене, което обикновено се прави от биволско или краве мляко. То е известно със своята способност да се топи добре.
  • Халапеньо са пикантни зелени чушки, които добавят пикантност и свежест към всяко ястие.
  • Италианските подправки включват смесица от сушени билки като риган, босилек, мащерка и розмарин и са популярни в много италиански ястия.

Пица тостът е невероятно лесен и вкусен начин да се насладите на вкусовете на пица, без да отделяте много време в кухнята.

лава пица тост
бърза пица
снакс
топено сирене
лесна рецепта
Изпробва ли тази рецепта?
Много ще ни помогнеш ако споменеш @apetit.bg в Instagram!
Ревюта
B
Напиши Ревю
Хранителна Стойност
1 Порции
Една порция 150г
Ст-ти за една порция
Калории
350
Мазнини 18г
Въглехидрати 30г
Фибри 2г
Захари 3г
Протеин 12г